• HOME
  • Friday, March 27, 2009

    terbaik buatku....

    hadui....kena edit ley out balik!!!!!


    adui..baru cdg nak tukar leyout baru..gun pezzam la..tapi upenyer bila kita paste jer code leyout tu..semua lay out lame akan hilang..pengajaran bagi aku..so tak menarik la..biar aku gune yg blogspot punyer g baguih dok ade..heheheheh..ermm...bby aku majuk ni..ade sape2 boleh kasi idea kat aku tak....aku bler...aku tak tau nak pujuk cam ane....aku lelaki yg keras hati...argghhhhhhhhhhh.....

    Thursday, March 26, 2009

    sini Jiwa aku..

    editing yang skema.. with photoscape!!!

    Wednesday, March 25, 2009

    "tawakal"

    seketika di teluk batik....





    salam...semua flower..and salam cinta buat bby ku cyg..hehheheh
    jumaat lepas aku g teluk batik..hehhehehe..bawak family aku makan angin..lame dah tak hang out sama2 kan..so kami pun berkelah la....sakan jygak..dari kul3 petang till kul 7mlam baru kami gerak balik..nak story pun tak tau tapi overroll semua pun hepi jer aku tengok..tapi ade gak kejadian yg hampir mehilangkan mud hepi kami..ngah ayik2 kemas and dah sampai keta..cari2 kunci keta aku plak dah lesap..punyer ler cuak aku sekeluarga..mau tak dah nak malam...dah gelap pun..tapi akhir nyer jumpa jugak setelah hampir 10minit aku cari kat tepi pantai tu..pas tu kami pun g la lepak lumut port plak..n seperti sudah jodah..aku bertemu plak ngan bby aku n family dia..mau tak hepi aku..tapi aku just usha je...mlas la nak tonjol kan muka..dah la dressing aku selebet thap tapir..hahahah..aku pun call jer bby n dia pun teperajat monyet yg cute jugak..hahahaha...so tu jer la cite aku...ok gerak dulu...brommmmmmmmmmm...

    Monday, March 23, 2009

    untuk.. dia bernama Norasikin




    Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

    wanita..gadis..perempuan...


    Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

    esok..site visit!!!..argh.....blur..???

    adoiiiiiiii....la tu jer yang mapu aku kate kan 4 site visit bos2 aku besok..agak haru jugak la...adui..la bukan aku tak prapre..tapi supervisor aku kate buat ala kadar jer..yg vendor warisan global plak nak yg grand2...ape da depa ni..ckp lain2..penyudahnya aku yang pening..
    tapi pe pun aku ready ape yang aku rasa perlu jer..bebudak aku dah sound suh dtg..and otai2 punyer team dah jugak..so aku nantikan ajer la utk hari esok..moga lancar..jgn haru biru sudah...aku dah la ngah sakit gg ni...keja nak hangin jer satu banda...ahakz..dah makan ubt 4biji...so mate pun dah dibawah pengaruh ngtok..so..ke bidor dulu la...ayuh!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sunday, March 22, 2009

    indah hidup dibumi yg Esa......



    Aku impikan diriku
    Yang sentiasa ghairah bertasbih
    Mengadu rindu kepadaNya
    MengasihiNya sepenuh jiwa dan raga
    mencintaiNya sekuat hati
    Aku impikan diriku
    Yang sentiasa mengalirkan air mata
    Akibat rindunya aku kepada penciptaku
    Akibat malunya aku kerana sering berbuat maksiat
    Akibat segannya aku kerana sering menipu
    Kecintaan ku kepadaNya
    Aku impikan diriku
    Yang hatinya sentiasa bergetar
    Apabila nama Tuhanku disebut
    Jantungku berdegup kencang
    Bila disebut azabnya
    Tetapi tenang semula
    Bila dicerita kasih sayang Nya yang Maha Luas
    Aku impikan diriku
    Yang setiap detik mengingatiNya
    Akan nikmatnya yang tidak tehingga
    Kerana aku tiada apa-apa
    Dialah yang Maha Pemberi
    Aku impikan diriku
    Yang sentiasa bertawakal padaNya
    Yang Maha Mengetahui apa yang terbaik buatku
    Maha suci dari menzalimiku
    Kerana Dia penciptaku
    Yang penuh dengan kecintaan kepada makhluknya


    Saturday, March 21, 2009

    ahakz...lambatnyer dia dtg...


    adoi...ne la bby cyg aku ni.. lame dah aku menanti ni tak dtg2 pun..ni aku nak hangin ni..selamat la mod aku ngah cantik diketika ini..heheheh..erm.....mlm krg bby dah nak berangkat ke arau blik..sedih gak dalam jiwa ni..kena tunggu 2bln g baru leh jumpa..tapi 2bln bagi aku bapok la lamanyer..cam 2thun wooo.. mau jggut aku panjang berjurai..wahahaha...erm...jam dah dekat kul 4.30 petang dah..ne bby tak muncul2 g...ni...aku sebelum dia berangakt tak sah kalu tak jumpa...misti mau jumpa jugak..baru la aku rasa tenang..kalu tak jumpa sedih aku taw...so sementara tunggu bby aku..aku coretkan la jugak sedikit nukilan aku yg tah ape2 ni..hehehe...actly minggu aku agak pack sngat2 dari awal.. shot pengantin dapat 4roll hahaha..tapi bes sebab aku g buat shot dengan ditemani bby aku,....hahaha..cuma yg agak tak besnyer cuaca agak panas terik gler time tu..cian bby aku..berkerut2 muka than pnas..sampai deman lak tu..ahakz..time it was a good moment la overroll nyer..heheheh....bby je msj aku..baru otw kate dia..ahahah ade yg nak kena ggt ni..hehehe...mingu depan ade site visit dari bos2 aku..ahakz...kaco jugak tu..preprrtion apa pun tak buat lagi..hadui..sibuk la bos nak dtg plak..erm..pe pun akan kuhadapi mereka dgn cekal..ahahaha...owh..she coming.. so tata... :)

    Monday, March 16, 2009

    baby..cepat sihat taw...

    bby aku deman..
    aduii...sian dia...
    kalu aku ade kat dia..
    aku nak jaga dia..
    bagi dia cepat sembuh..
    bagi dia cepat sihat...
    aku riso kan dia..bby..
    moga bby cepat sembuh taw...
    papa doakan...
    ...................................

    my work to my bro..





    pic tunang wan..





    supupu ku betunang dah..taniah buat wan!!!






    buat wan mak anjang..taniah brooooooo..dah tunang..kit g kawin..besnyer..
    aku bila lagi..huhhuhuhu....sabar..menanti.....ni pic tunang ko..chek it out..

    Wednesday, March 11, 2009

    keja dalam rindu.....


    wargh..............huhuhuhu....bunyi ngeliat badan.....hahahha..
    ops...salam all blogger semuo....and salam rindu buat my super sikun...at arau...hope she hepi always!!! over there...aku disini masih mcm biasa..terus mengajar dan diajar...berkerja dal rindu pada org kita cyg..wahhhh....i like that feel....it make me can do more than more....ahakz....tapi rindu aku pada dia tak menhalangkan aku teruskan keja aku..memang setiap org ade cara tersendiri bila berkerja dalam rindu ni..ade yang lansung tak boleh wat keja pun ade..tapi kalu dah lansung tak bule tu..4 me it not miss but Angau la hahahahah...kita bila rindu kat seseorg perlu tanamkan azam dan bersama komuniti so aku kena sorok2 la skit hakikat aku sedang keja dalam rindu..wahahahah...tekad bahawa setiap rindu yang kita ade tu akan dpat menbantu kita dalam kerja kita mahu pun kehidupan kita...rugi la kita kalu sebab rindu kat org kita jadi malas..jadi skema...jadi ape2 lagi ah...tapi pastinya aku tak gitu lah...sebab aku ade tangjwap dlm keja aku ni..`
    so im stil waiting 4 her in the mix sem holiday....hope we can take a lot a time being 2gether....cos miss her so much now...so untuk dia bernama super sikun@ekin@bby... papa miss u a lot...will wait 4 u..like crazy frog..hehehhe..tata~~!!!

    Sunday, March 8, 2009

    Avenged Sevenfold - I Won't See You Tonight (Part 1)

    hepi sunday..??????


    salam.........
    ahad....hari untuk bertenang..hari kekasih mehabisankan masa bersama kekasih...hari suami menluangkan waktu kepada isteri...hari bebudak skola berjoli sakan...hari org bujang mengemas blik yg dah cam gua niah...tapi hari ahad pada aku kali ni la tak bes...cuaca panas sgt.... kering kontang..kepala nyut..nyut....n the most impotant aku ade sedikit perbalahan ngan bby cyg aku...i guest la satu perbalahan..tapi myb tak kot..myb aku ni terlampau emo sgt kot...cepat terasa..aduiiiiiiiiii..nape aku cepat terasa ek..adakah sebab aku sudah semakin ketuan...adui...malunyer..tapi betoi kate org...lagi kita tua lagi kita sensitif..tapi tu just kate org...betoi ker tak aku pun tak taw...hadui la....kan bes kalu bby cyg aku ade kat kg la ni..ble aku ajak dia date..lame tak jumpa dia..tak dapat aku nafikan saat aku menulis ni..aku sedang dibuai rindu sgt kat bby cyg..kalulah dia taw betapa aku amat menrindui dia..tu dia hepi...sgt...hehehe...tapi dah gado....tak dapat la aku nak bait2kan kate2 rindu aku kat dia live n unpluged...hahahah....pe pun rindu ni tak penah hilang buat dia...malah semakin menbiak2.....menjadikan bertrilion2 rindu kat dia...pada bby cyg..maafkan papa sebab menbuat sunday bby yg hepi jadi agak suram..cos sunday papa pun sama gak cam bby...papa bukan pemujuk yg agun yang manpu mencairkan si juliet....bukan jg penyair cinta yg dapat merumtum jiwa si laila..tapi aku cuma mohd nazri..yg skema....gemar berselekeh...seorang yg agak gemok...dan yang pastinyer aku seorang lelaki tua yang amat mencintai seorang gadis bername cik norasikin@sikun.....silun..i love uuuuuuuuuu...muah..hehehehehe... :)

    Wednesday, March 4, 2009

    sajak cinta buat dia...


    satu petang..damai..shaydu..kelam..
    aku tersedar....terdetik digementar jiwa ini..
    bahwa, aku ada dia...yg aku punya..
    ..
    untuk dicintai..??
    merasa dicintai..seperti..
    bayu hujung mlam yg kelam..
    tampa gundah bermain di jiwa..

    yang sangat menberi...
    semangat..satu jiwa tekad..pada..
    diri menberi erti pada aku..
    sesungguhnya..cinta dia milik aku...
    dan...

    tika senja....halus..
    pudar ditelan sang gagah sana puaka mlm..
    aku tersedar lagi....
    cinta dia aku harus jagai..

    aku harus hargai..
    aku harus akui
    ...bhwa cinta dia
    tak akan kunjung tiba..tika..
    hati dipanah duka lara cinta...

    yang pudar kini subur dibawah..
    keiklasan..nya...yang...
    mencintai aku ini....


    sayup malam..........
    menbelai sebening hina kusam..
    kulit ku.... mendahagakan setia bulan...
    pada sang punguk....yg..
    lama telah menanti kasihnya..agar..
    ia kekal dihati sanubari kau..

    ini....telah..dimamah..
    cinta dia..yg suci..
    teguh berdiri di dinding jiwa halus..
    yang kau miliki hanyalah seorg...
    wanita cinta aku...

    buat selamanya...dihati..
    sebelum aku mati....

    buat dia kucintai....
    harum subur dihati.....
    ....................................................???.............................

    sedih........


    salam...
    hadui......sedih...la aku di awl bln march ini...nape ek..mcm2 jer perkara yg tak best selau jer jadi kat diri aku yg poyo+skema+yoyo0 ni..hadui la...erm..hari baru dapat update blog aku..ni...yg dah merapu meraban..tak tentu hala..like the ownernyer...huhuhuu....setiap org penah sedih kan dalam hidup ini..mcm2 benda yang patut disedihkan..dan mcm2 jalan gak dibuat utk hlgkan kesedihan diri....ade yg bawak diri ke tempat yg sunyi..ada yg menjerit sekuat hati..menagis sepuas2nya...dan mcm2 pael la untuk menhilangkan sedih itu...tapi aku blurrr?? tak taw bgaimana aku nak atasi sedih ni..mungkinkah dengan memanjat pokok kelapa..atau berpura2 menjadi biol selama 2jam bertrut2 atau ketawa tampa sebab..owhh tak aku nak buat g2 kot..ehekz..tampak cam mereng plak aku..hahaha..tapi yg pasti kesedihan aku bukan aku pinta..bukan aku cari...hadir bila telah aku mulai dengan satu tekad dan keyakinan...akhirnya gagal??? hahah,,,myb semua tak pham dgn aku cuba sampaikan..Pening???? owh jgn begitu kerana aku pun turut pening menaip apa yg alu perlu taip ni...actly hehheh aku just baru taw result temuduga aku last month....and the most sad thing it i was failed...tu yg aku agak sedih ni..bercampur hiba...mana taknya bila kita yakin+menharap tapi tak jadi seperti yg kita harapkan...normal la kan kita sedih...so aku terpaksa ikutkan batas-btas normal aku untuk menjadi sedih saat ini...but nape aku tak succes ek..aku dah usaha habis daya dah...naik lunyai satu bdn woowwwwww.....tapi aku sedar..like my dear loved say... "myb hari ni bkan rezeki papa nex time sape tau..."........yeah...!!!! all she said it absolutely wrght!!! aku sebagai seorang musafir yg biasa yg..hina dimuka bumi ini patut redha dengan ape yg telah ditetapkan olehNya....hharus berasa kerdil dengan ketetapanNya... sedih aku hilang....sedar tak sedar sedih itu berlalu seperti tiupan bayu angin...lembut...halus jauh menbawa segala kesedihan itu lalu menbibitkan satu penharapan yg baru....yang harus aku tanam kan tekad dan azam agar ianya menjadi kenyataan....tegas!!!!.....ape aku ngarut ni daaaaaaaa....habis dah....

    satu memori 4 mac 2009..
    diwaktu sedih pudar dlm jiwa...

    Sunday, March 1, 2009

    selama part 1

    sehari ke Selama....











    salam..
    28 feb lepas first time aku menjejakan kaki ke tanah selama..perak, huhuhu..
    aku kesana 4 jaming rebana..ahahah..agak jauh perjalan..menaiki bas..kuar masuk jalan sawit getah..3jam jugak la road kesan..ni..aku sertakan gambar-gambar kenangan aku and the geng...